Du er her: Forside Digitalisering Nyheter! Kongsbergregionens...


Kongsbergregionens Digitaliseringskonfenranse 26. mai

Den 26 mai arrangerte Kongsbergregionen en digitaliseringskonferanse for lederne i kommunene i regionen.  Dette gjorde vi som et skritt i på veien i å sikre at våre ledere har den kompetansen de trenger når det kommer til digitalisering. 

Digitaliseringen av samfunnet skjer nå – og kommunene må henge med! Digitalisering handler om å gi brukere av kommunale tjenester en enklere hverdag gjennom mer selvbetjening og økt tilgjengelighet. For kommuner handler digitalisering om å produsere tjenestene på nye og innovative måter.   

De beste innenfor feltet var i Kongsberg for å fortelle om digitalisering –  og det var en dag fylt med faglig påfyll, erfaringsutvekslinger, humor og suksesshistorier

Foredrag

Regionen satser på digitalisering

Konferansen er en del av en større kommunal satsing på digitalisering i regionen.  Våre syv kommuner har en felles langsiktig strategi for digitalisering. Hensikten med vår digitaliseringsstrategi er å sikre at de 7 kommunene i Kongsbergregionen kan oppfylle innbyggernes og de ansattes forventninger til gode digitale tjenester.

Vi har jobbet systematisk med å ha en solid digital infrastruktur for å være godt rustet til å levere gode digitale løsninger både til innbyggere, men også til regionens ansatte. Dette innebærer blant annet bredbånd mellom kommunene, felles IKT-løsninger og felles informasjonssikkerhetsrutiner. All infrastruktur driftes av de 7 kommunenes felles IKT-driftsavdeling.

Digital kommunikasjon skal være den primære kanalen for dialog mellom innbyggere og regionens kommuner, og mellom næringsliv og regionens kommuner. Kommunene samarbeider altså om satsningen på digitalisering og kjører felles prosjekter for å øke graden av digital dialog med innbyggere og etablere heldigitale løsninger.  Brukernes behov står sentrum for hva vi gjør her.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.