Du er her: Forside Digitalisering Personvernombud Den nye personopplysningsloven...


Den nye personopplysningsloven styrker dine rettigheter

Den nye loven som inkluderer EU sin generelle personvern forordning (GDPR) trådte i kraft i Juli og har presisert enkeltpersoners rettigheter på en del punkter

Retten til et privatliv ligger nedfelt i FNs menneskerettskonvensjoner, Den europeiske menneskerettskonvensjon (EMK) og i Grunnlovens §102.

Det er du som eier dine personopplysninger. Den nye personopplysningsloven styrker dine rettigheter til innsyn, retting og sletting.  I tillegg er Datatilsynet nå gitt adgang til strengere sanksjonering av virksomheter dersom personvernet brytes.

  • Innsyn – betyr at du har rett til å få vite hvilke personopplysninger en virksomhet har lagret om deg.
  • Retting – betyr at du har rett til å få rettet opp eventuelt uriktige opplysninger så snart som mulig etter at de blir oppdaget.
  • Sletting – betyr at du i enkelte tilfeller har rett til å få opplysningene dine slettet, dette kalles også for «retten til å bli glemt».
  • Dataminimering  - betyr at det kun skal lagres opplysninger som er nødvendige for formålet de er hentet inn for , overskuddsinformasjon skal ikke lagres.

For å oppfylle sine lovmessige forpliktelser er kommunen nødt til å samle inn en del personopplysninger om deg. Når kommunen behandler disse opplysningene skal du som registrert få vite hvilke data som behandles, hva opplysningene brukes til, samt hvor lenge opplysningene skal lagres.

Du kan henvende deg til kommunen og be om å få innsyn i dine registrerte personopplysninger. Kommunen vil svare på din henvendelse så fort som mulig, og senest innen 30 dager. Denne tjenesten er gratis, men dersom den benyttes i urimelig grad kan kommunen sette et moderat administrasjonsgebyr.


Kontakt informasjon

Jo Jøldal

jo@kongsbergregionen.no

Mobil : 959 90 945

Postadresse :

Kongsbergregionen, personvernombud

Postboks 115

3602 KongsbergDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.