Du er her: Forside Digitalisering Personvernombud Personvernombud i din kommune


Personvernombud i din kommune

Den nye personopplysningsloven med personvernforordningen , GDPR (General Data Protection Regulation), trådte i kraft i EU 25.mai 2018 og ble innlemmet i norsk lov 20. juli 2018. Her er det blant annet et krav om at alle offentlige virksomheter skal ha eget personvernombud.  Kommunene i Kongsbergregionen har valgt å opprette et regionalt personvernombud for alle kommunene  i fulltidsstilling som er plassert hos Kongsbergregionen på Krona i Kongsberg.

Personvernombudet skal kontrollere, gi råd og informere om hvordan kommunene kan ivareta personverninteressene til sine innbyggere på best mulig måte. I tillegg skal personvernombudet være et kontaktpunkt mellom Datatilsynet og kommunen.

Kommunenes innbyggere skal kunne kontakte personvernombudet med alle spørsmål knyttet til hvordan kommunene behandler personopplysninger, og om hvordan de kan utøve sine rettigheter i henhold til personvernlovgivningen.

Du kan lese mer om den nye personvernombudsordningen her


Kontakt informasjon

Jo Jøldal

jo@kongsbergregionen.no

Mobil : 959 90 945

Postadresse :

Kongsbergregionen, personvernombud

Postboks 115

3602 KongsbergDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.