Du er her: Forside Om oss Nyhetsarkiv 2015 – et innholdsrikt år for...


2015 – et innholdsrikt år for Kongsbergregionen

Kongsbergregionens årsrapport for 2015 er publisert og kan leses på nett.

Vi løfter tungt – sammen
Kongsbergregionen nådde viktige milepæler i 2015. Ti års samarbeid har gjort oss til en solid allianse med stor tillit til hverandre, som våger å gjennomføre store prosjekter sammen. Det er verdifullt for oss, og viser samarbeidspartnerne våre at vi er forutsigbare og evner å løfte tungt sammen.

Syv kommuner – én IT avdeling
Etableringen av Kongsbergregionens IKT (K-IKT) har vært en viktig milepæl for regionen.  Dette gir oss bedre samlet teknisk kompetanse og sikrer at kvaliteten på tjenestene blir like god i hele regionen.  Samarbeidet vil være viktig når vi som region tar fatt på de store digitaliseringsoppgavene som ligger foran oss.

Digitalisering som grunnmur
Digitalisering pekes ofte på som et essensielt moment for en kommunes evne til utvikling. I 2015 vedtok våre syv kommuner en felles strategi for digitalisering. Visjonen for arbeidet er at innbyggere og næringsliv i regionen skal få gode og fremtidsrettede digitale tjenester.  Vi skal bruke IKT på en måte som sikrer god kvalitet i alle tjenestene kommunene tilbyr.

Læring på nye måter
I 2015 ble et treårig samarbeidsprosjekt om kompetanse avsluttet, med gode resultater. Gjennom prosjektet har vi etablert en infrastruktur for felles strategisk kompetanseutvikling. Vi har begynt arbeidet med å ta i bruk kommunenes egen e-læringsportal KS Læring, og vi har gitt lederne i regionen ny kompetanse gjennom kurs. Prosjektet er avsluttet, men samarbeidet innenfor dette viktige feltet fortsetter, også i fremtiden.

Velferdsteknologi
Ifjor satte vi også i gang programmet for velferdsteknologi. Vi skal bruke teknologi til å gi brukerne av helsetjenester en bedre hverdag. Programmet er i startfasen og vil gå over tre år.

Bedre samarbeid omkring næringsutvikling
Næringsutvikling er et prioritert satsingsområde for regionsamarbeidet. I 2015 tok vi en grundig gjennomgang av næringsapparatene i kommunene. Vi analyserte også hvordan vi samarbeider.  Dette dannet grunnlaget for etableringen av et nytt næringsutviklingsprogram som vi setter i gang med i løpet av 2016.

 

Fellesskapet er viktig – nå og i fremtiden
For næringslivet og innbyggerne i regionen er tjenestene vi til enhver tid leverer det viktigste.  Disse avgjør også hvor godt vi klarer å henge med i den raske utviklingen vi står ovenfor. Sammen kskal vi gå fremst i dette toget. Det skaper attraktivitet for kommunene våre, og for regionen som fellesskap.

Du kan lese hele årsrapporten for 2015 her (lenke til ekstern PDF, åpnes i nytt vindu)


Kongsbergregionen

Kongsbergregionen er et samarbeids og interesseorgan for 7 samarbeidende kommuner sentralt på Østlandet.

3 av kommunene ligger i Telemark fylke, og 4 i Buskerud fylke.

I regionen finner du mangfold og muligheter - om du ønsker et godt sted å:

  • Bo
  • Jobbe
  • Oppleve
  • Lære

Velkommen til Kongsbergregionen!Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.