Du er her: Forside Om oss Nyhetsarkiv Kommunene må samarbeide om...


Kommunene må samarbeide om digitalisering!

Kongsbergregionen er enig med KS i at det er kritisk å få til sterk samordning mellom stat og kommune for å få fart på digitaliseringen i norske kommuner.

Digitalisering i kommuner gir store muligheter for bedre tjenester og mer effektiv bruk av ressurser. Kommunene i Kongsbergregionen samarbeider om digitalisering nettopp fordi det er enklere å oppnå gode resultater gjennom samarbeid enn om hver kommune skal gå løs på disse utfordringene alene.  Vi ser at staten har fått et større ansvar for å koordinere statlig og kommunalt digitaliseringsarbeid - Dette synes vi både er positivt og nødvendig. Vi venter fortsatt på tiltak/informasjon som beskriver hvordan dette ansvaret er tenkt gjennomført i praksis. Det har i de senere år blitt etablert ulike finansieringsordninger rettet mot statlige prosjekter, men vi kan ikke se at det finnes tilsvarende finansieringsordninger for kommuner.

I en artikkel i Kommunal rapport i dag foreslår KS  å utvide KS’ mandat og finansiering, slik at kommunesektoren selv «må ta større grep» og ikke vente på staten. Vi har gjennom mange år etterlyst at KS har tatt en større rolle i å samordne kommuners digitaliseringsarbeid, så vi synes det er positivt at KS løfter denne problemstillingen. 

Vi har også gjennom mange år etterlyst en sterkere statlig satsning, og håper at staten nå kjenner på sitt ansvar og bidrar til at KS kan få det mandat og ressurser som er nødvendig for å realisere gode offentlige digitale tjenester. 


Kongsbergregionen

Kongsbergregionen er et samarbeids og interesseorgan for 7 samarbeidende kommuner sentralt på Østlandet.

3 av kommunene ligger i Telemark fylke, og 4 i Buskerud fylke.

I regionen finner du mangfold og muligheter - om du ønsker et godt sted å:

  • Bo
  • Jobbe
  • Oppleve
  • Lære

Velkommen til Kongsbergregionen!Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.