Du er her: Forside Om oss Nyhetsarkiv Kongsbergregionen bidrar til deling...


Kongsbergregionen bidrar til deling og gjenbruk!

Kongsbergregionens IKT-løsning for kursadministrasjon FriKomPort blir nå en del av KS Læring. KS Læring er den nasjonale delingsplattformen for kommunene, og eies av KS. 

FriKomPort og KS Læring blir én samlet løsning

Friprogforeningen lanserer nå en ny versjon av kursadministrasjonsløsningen som er integrert med KS Læring. På den måten får alle landets kommuner tilgang til en felles løsning for både nettkurs (e-læring) – og administrasjon av kurs og arrangementer.   For å sikre felles utvikling og drift av begge løsningene har Friprogforeningen nå vedtatt å overføre den nye løsningen til KS -  gratis, slik at andre kommuner kan nyte godt av det. 

Direktør for digitalisering i KS Line Richardsen sier at dette tilfører KS- nasjonale læringsplattform økt verdi, og at kommuner gjennom dette får tilgang til et helhetlig kompetansestyringsverktøy.  Kongsbergregionen og Midt-Telemark er veldig fornøyd med at KS nå overtar stafettpinnen, og at vi har bidratt til deling og gjenbruk av løsningen!  Bildet viser f.v.: Erling Rønnekleiv (Midt-Telemarkrådet), Line Richardsen (KS) og Britt Inger Kolset (Kongsbergregionen).

Utviklet av Kongsbergregionen

Kongsbergregionen utviklet i 2006 en IKT-løsning for å forenkle administrasjon av kurs og arrangementer – kalt FriKomPort. Det fantes på den tiden ikke tilsvarende løsninger i markedet, og man valgte derfor å utvikle en programvareløsning selv for de syv kommunene i regionen.  Ettersom Kongsbergregionen selv hadde eierskapet på løsningen, valgte man å fritt dele den med andre kommuner – gratis!

Delingskultur har skapt internasjonal oppmerksomhet

Over 50 kommuner over hele landet har tatt løsningen i bruk siden den gang. Kommunene er veldig fornøyd med løsningen og sier at den effektivisere arbeidet med kursadministrasjon betydelig. I 2010 tok Kongsbergregionen sammen med Midt-Telemarkrådet et initiativ til å stifte Friprogforeningen for å sikre et godt samarbeid om felles drift og videreutvikling av løsningen. Denne måten å organisere felles forvaltning og drift har skapt oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

KS Læring – kommunenes egen plattform for deling og læring

Kongsbergregionen har også vært sentral når det kommer til å pilotere og utvikle KS Læring – en digital plattform for deling og læring. Regionen var blant annet den første i landet som fikk på plass et vedtak på at man satser på denne nye formen for læring i kommunene. Nå ligger eierskap og drift av KS læring hos KS sentralt, og flere og flere kommuner velger å benytte seg av denne flotte og innholdsrike delingsplattformen. 


Kongsbergregionen

Kongsbergregionen er et samarbeids og interesseorgan for 7 samarbeidende kommuner sentralt på Østlandet.

3 av kommunene ligger i Telemark fylke, og 4 i Buskerud fylke.

I regionen finner du mangfold og muligheter - om du ønsker et godt sted å:

  • Bo
  • Jobbe
  • Oppleve
  • Lære

Velkommen til Kongsbergregionen!Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.