Du er her: Forside Om oss Nyhetsarkiv Stort potensial i Notodden Lufthavn


Stort potensial i Notodden Lufthavn

-Notodden lufthavn har et betydelig potensiale som regional lufthavn og kan spille en vesentlig rolle for samfunnsutviklingen i vår region. En utvidelse av dagens flyplass vil bidra til viktig infrastruktur for regionens næringsliv, både industrien med sitt globale nedslagsfelt, og reiselivet som nå også er aktualisert med UNESCOs verdensarvstatus til Notodden og Rjukan, sier daglig leder i Kongsbergregionen Håvard Fossbakken.

Kongsbergregionen leverte sin rapport om Notodden lufthavn til regionrådet som ble avholdt 7. juli på Kongsberg.Kongsbergregionen og eier av flyplassen, Notodden kommune, har som mål at Notodden lufthavn skal få oppgradert status som regional lufthavn.Rapporten skal danne grunnlag for eiers videre arbeid med oppgraderingen, et arbeid hele Kongsbergregionen stiller seg bak. 

Men rapporten viser også at det er et krevende arbeid igjen før en oppgradering kan være realitet.-Kongsbergregionens rapport viser at det er betydelige investeringer som må på plass for at en slik status skal være realistisk, og at det derfor er nødvendig med et utvidet eierskap og kapital i Notodden Lufthavn, sier Fossbakken som har vært prosjektansvarlig på vegne av regionssamarbeidet.

Se hele rapporten her.

Arbeidet er gjennomført av Kongsbergregionens sekretariat med støtte fra fylkeskommunene i Buskerud og Telemark.
Prosjektleder for flyplassprosjektet har vært Halvor Grene (97056029)


Kongsbergregionen

Kongsbergregionen er et samarbeids og interesseorgan for 7 samarbeidende kommuner sentralt på Østlandet.

3 av kommunene ligger i Telemark fylke, og 4 i Buskerud fylke.

I regionen finner du mangfold og muligheter - om du ønsker et godt sted å:

  • Bo
  • Jobbe
  • Oppleve
  • Lære

Velkommen til Kongsbergregionen!Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.