Du er her: Forside Om oss Nyhetsarkiv Testarena Norefjell vant...


Testarena Norefjell vant innovasjonskonkurranse

Samarbeid gir suksess – vant innovasjonskonkurransen Norefjell – grønn og sømløs mobilitet for besøkende og fastboende

Bidragene Best uten bil og Testarena Norefjell valgte å kombinere sine løsninger til et felles bidrag som vinner innovasjonskonkurransen. Bak konseptet står selskapene Applied Autonomy, Vy, Go Mobile og Sigdal Utvikling. Andre bidragsytere til konseptet er Sigdal kommune, Kongsberg kommune, Brakar, DRMA Arkitekter og en rekke partnere.

I mars utlyste Krødsherad kommune en åpen innovasjonskonkurranse om grønn og sømløs mobilitet for Norefjell for besøkende og fastboende, sammen med Innovasjon Norge, Nordic Edge og Doga. Testarena Kongsberg By&Lab er en nasjonal arena der offentlige og private aktører samarbeider om utvikling og innovasjon for å realisere ny bærekraftig mobilitet ved bruk av nye løsninger og teknologier. Ideen var at kompetansen og samarbeidspartnerne i Kongsberg kunne øke innovasjonshøyden og tilføre verdi i fjellregioner som Norefjell.

Sammen med Sigdal Utvikling og Sigdal kommune har Testarena Kongsberg By&Lab ved Kongsberg kommune m.fl. jobbet fram et konsept for bærekraftig mobilitet på fjellet. Dette samarbeidet er koblet med næringsaktørene og det er tatt fram gode og realistiske løsningsforslag raskt.

Det er gledelig at kompetansen og samarbeidet i Testarena Kongsberg By&Lab kan bidra til fremtidsrettede løsninger for destinasjoner som Norefjell.  Ambisjonen er at konseptet Testarena Norefjell blir en ny nasjonal testarena for utvikling, utprøving og skalering av grønne mobilitetsløsninger på og rundt reiselivsdestinasjoner. I tillegg vil konseptet bidra til å  øke attraktiviteten til fjellområdet gjennom å realisere konkrete tiltak for klimavennlig transport og lokal bærekraftig næringsutvikling.

Enkelt – Lokalt – Klimavennlig – Lønnsomt
Løsningene som tas i bruk vil være attraktive for besøkende og fastboende. Det er veldig bra at nasjonale aktører som Vy, Applied Autonomy og Go Mobile aktivt satser på samarbeid med lokalt næringsliv i Testarena Norefjell. Et slikt samarbeid gir mulighet for lokal næringsutvikling samtidig som de nasjonale aktørene kan skalere nasjonalt og internasjonalt. Det er flott at Testarena Kongsberg By&Lab kan bidra til at områder som Norefjell kan øke sin attraktivitet og bærekraft. Da har vi lykkes i Kongsberg og et viktig bidrag til ny grønn teknologiindustri i Norge, sier Næringssjef i Kongsberg kommune Ingar Vaskinn.

På bildet: Partnerne i vinnerkonseptet samlet hos Vy før prisutdelingen 23. september, i korrekt Covid 19 avstand fra venstre Johnny Gjerseth GoMobile, Olav Madland Applied Autonomy, Jørgen Kiær Vy, Ida Foseid Dillekås Vy, Per Arne Lislien Sigdal Utvikling, Ingar Vaskinn Kongsberg kommune.


Kongsbergregionen

Kongsbergregionen er et samarbeids og interesseorgan for 7 samarbeidende kommuner sentralt på Østlandet.

3 av kommunene ligger i Telemark fylke, og 4 i Buskerud fylke.

I regionen finner du mangfold og muligheter - om du ønsker et godt sted å:

  • Bo
  • Jobbe
  • Oppleve
  • Lære

Velkommen til Kongsbergregionen!Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.