Du er her: Forside Om oss Nyhetsarkiv Vikens senter for kompetanse,...


Vikens senter for kompetanse, kulturarv, arkivering og magasinering

Kongsbergregionen følger opp Fellesnemndas utspill om muligheter for plassering av fylkeskommunale arbeidsplasser i 'distriktene' i Viken. Kongsbergregionen ønsker å være en bidragsyter inn i fremtidig diskusjon og viser mulighetsrommet i regionen, her ved Kongsberg kommune.

Fylkestinget i Buskerud Fylkeskommune behandlet saken og vedtok følgende:

Fylkestinget tar rapporten fra Regionrådet i Hallingdal Viken- avd. kontor Hallingdal (utviklingskontor/innovasjonskontor) og rapporten fra Kongsbergregionen, Vikens senter for kompetanse, kulturarv, arkiv og magasinering til orientering.
Fylkestinget ser svært positivt på initiativet som kommer fra kommuneregionene og mener det må være et mål å få opprettet desentraliserte fylkeskommunale arbeidsplasser i Buskerud. Fylkestinget ber Fellesnemdas medlemmer fra Buskerud, og spesielt Fylkesordfører, om å følge dette opp i Fellesnemdas møte i august 2019. 

Kongsbergregionens innspill ligger i sin helhet vedlagt. Innspillet er på et veldig tidlig stadium og mange avklaringer må gjøres, dersom dette får en positiv mottagelse i august. Vi er spent på utfallet av møtet til Fellesnemnda. 

 


Kongsbergregionen er et samarbeids og interesseorgan for 8 samarbeidende kommuner sentralt på Østlandet.

Samarbeidet ble etablert i 2005 og består i dag av kommunene: Nore og Uvdal, Rollag, Flesberg, Sigdal, Kongsberg, Notodden, Hjartdal og TinnDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.