Du er her: Forside Prosjekter Kompetanseregionen Nyheter om Kompetanseregionen Først i landet til å ta i bruk KS...


Først i landet til å ta i bruk KS læring

Som et ledd i arbeidet med prosjekt Kompetanseregionen har Kongsbergregionens Rådmannsutvalg (bildet), på vegne av de sju kommunene, i dag inngått avtale om å ta i bruk KS læring. Som de sju første i landet.

KS læring er en nettbasert læringsarena for hele kommunal sektor som gjør det lettere å utvikle og holde ved like kompetansen hos ledere og ansatte i kommunene. Kongsbergregionen har vært sentral i utviklingen av dette nasjonale verktøyet og skriver nå avtale om bruk av læringsarenaen. Kongsbergregionens sju kommuner er først i landet som ønsker å bruke denne arenaen for kompetanseutvikling i kommunene.

Kongsbergregionens sju kommuner skriver kontrakt med KS’ IKT-satsing, KS Kommit som eier løsningen.

Regional koordinator Håvard Fossbakken anbefalte bruk av arenaen til ovenfor Rådmannsutvalget. Han forteller: "- kommunene står ovenfor store utfordringer og tilstrekkelig kompetanse vil være sentralt for å møte stadig større forventninger hos befolkningen. KS Læring er et svært nyttig verktøy for å heve og holde kompetansen blant de ansatte ved like."

På KS Læring skaper og deler kommunene selv opplæringsressurser. Blant annet har Kongsbergregionen i samarbeid med andre bidratt med kurs i informasjonssikkerhet, mens andre kommuner og regioner bidrar med andre kurs som vil være nyttig for våre kommuners ansatte. Dette kan være kurs i legemiddelhåndtering, bruk av IKT-produkter, ledelseskurs osv.

"- Det er en gedigen arena for kompetanseutvikling og kunnskapsdeling i kommunal sektor," sier Lars Sverre Gjølme som er ansvarlig for satsingen i KS Kommit. Han mener det betyr mye at Kongsbergregionen skriver under avtalen i dag."- Det er klart det betyr mye at noen er villige til å sette seg i førersetet og ta i bruk denne arenaen, da vil andre komme etter.

Kongsbergregionen samarbeider tett med andre regioner i landet, spesielt Midt-Telemark, og KS Kommit i å videreutvikle arenaen. Resultatet er en arena som er svært kjærkommen i kompetansearbeidet de sju kommunene i Kongsbergregionen.

" - Nå håper vi at flere kommuner ser verdien i dette. Jo flere vi er, jo mer deles, og jo større blir verdien av en slik arena", avslutter Fossbakken.

Kontaktperson:

Prosjektleder - Kjetil Gulsrud Lundemoen

99031512


Intro til prosjektet

Har du to minutter?
Ta en titt på denne for å få et kort innblikk i hva vi driver med:

Du finner mengder med innhold til kompetanseutvikling i din kommune på KS Læring.

Prosjektleder

Guro Elbert

guro@kongsbergregionen.no

Telefon 901 31 417Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.