Du er her: Forside Prosjekter Kompetanseregionen Nyheter om Kompetanseregionen Store muligheter med KS Læring


Store muligheter med KS Læring

Det er nødvendig for kommunene i Norge, som sysselsetter 450 000 ansatte, å sørge for at riktig kompetanse er på riktig sted. KS læring kan være et effektivt verktøy. Under KS' eKommunedager ble KS læring lansert med mer innhold og nye funksjoner.

Offentlig sektor i Norge rekrutterer totalt ca 60 000 nye ansatte hvert eneste år. Disse ansatte rekrutteres til forskjellige sektorer, med fleksibel arbeidstid eller turnus, til travle hverdager til det beste for innbyggere og næringsliv i kommunene. Å sørge for rett kompetanse på rett sted vil være en utfordring for alle organisasjoner, også offentlige. Mellom 60-70% av alle offentlige utgifter brukes i dag på lønn til ansatte, altså humankapitalen. Derfor blir også kompetansen hos den enkelte ansatte til å løses store og små oppgaver i hverdagen svært viktig. Strategisk kompetanseutvikling må arbeides med kontinuerlig på alle nivåer. KS' nye digitale læringsarena kan gjøre dette enklere, tilpasset den enkelte ansatte og mer effektivt.

Under KS' eKommunedager, som pågar i disse dager i Stavanger, ble KS lærings nye funskjoner og innhold lansert. Enklere kurs som "effektiv møteledelse", "informasjonssikkerhet", "tann- og munnstell i sykepleien" og mange flere er nå tilgjengelig. Også større kurs og sertifiseringer er tilgjengelig, blant annet "snakk om utvikling- medarbeidersamtaler" og "legemiddelndtering".

For å ta dette i bruk, klikk deg inn på KS læring, logg deg inn første gang med minID, opprett profil og meld deg på kurs. Det er svært enkelt å skaffe seg relevant kompetanse. For informasjon eller hjelp, ideer eller innhold du skulle ønske var tilgjenglig på KS læring, ta kontakt med prosjektleder.


Intro til prosjektet

Har du to minutter?
Ta en titt på denne for å få et kort innblikk i hva vi driver med:

Du finner mengder med innhold til kompetanseutvikling i din kommune på KS Læring.

Prosjektleder

Guro Elbert

guro@kongsbergregionen.no

Telefon 901 31 417Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.